Mainos
Mainos

Saksan junahyökkäystä epäillään ääri-islamistiseksi iskuksi

Saksan junahyökkääjä oli 17-vuotias ja lähtöisin Afganistanista, kertoo Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Herrmann.  

Mies hyökkäsi kirveen ja veitsen kanssa ihmisten kimppuun junassa Würzburgin kaupungissa iltayhdeksän jälkeen eilen.  

Poliisin mukaan yhteensä viisi ihmistä haavoittui, joista neljä vakavasti. Lisäksi useat ihmiset kärsivät shokista.  

Herrmannin mukaan poliisin erikoisyksikkö sattui olemaan lähialueella ja pystyi puuttumaan tilanteeseen nopeasti. Poliisit ampuivat miehen, kun tämä yritti paetessaan hyökätä heitä vastaan.  

Motiivia ei ole vahvistettu  

Viranomaisten mukaan mies vaikuttaa toimineen yksin ja hyökkäyksen motiivi oli todennäköisesti ääri-islamistinen. Silminnäkijät ovat kertoneet, että hyökkääjä huusi Allahu akbar, eli Allah (jumala) on suurin.  

Poliisin mukaan motiivi pitää kuitenkin vielä varmistaa. Toukokuussa Baijerissa oli samankaltainen tapaus, jossa 27-vuotias mies puukotti kuoliaaksi yhden ihmisen ja haavoitti kolmea junassa.  

Hänenkin kerrottiin huutaneen Allahu akbar, mutta tarkemmissa selvityksissä hänen taustastaan ei löytynyt mitään ääri-islamistia viitteitä. Sen sijaan miehellä oli ollut psyykkisiä ja huumeongelmia.  

Asui sijoitusperheessä  

Viranomaiset kertoivat myös, että eilisen hyökkäyksen tehnyt 17-vuotias oli tullut Saksaan turvapaikanhakijana Afganistanista ilman perhettään. Hän asui sijoitusperheessä läheisessä Ochsenfurtin kaupungissa.  

Hyökkäys saattaa johtaa poliittisten jännitteiden kiristymiseen Saksassa, joka otti viime vuonna vastaan liki 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa.  

Baijerin suurin puolue on CSU, joka on arvostellut ankarasti hallitusliittolaisensa liittokansleri Angela Merkelin avointa pakolaispolitiikkaa.

Riitaisan hallituskoalition suosio on ollut laskussa, kun taas oikeistopopulistisen AfD-puolueen kannatus on noussut.  
Lisäksi naapurimaa Ranskan terrori-iskut ovat lisänneet huolta vastaavan tapahtumisesta myös Saksassa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme