Mainos
Mainos

Saksan keskuspankin pääekonomisti varoittaa Euro-kuvitelmista

Saksan keskuspankin pääekonomisti Otmar Issing varoittaa Euroa koskevista kuvitelmista ja painottaa, että kunkin maan on itsenäisesti ratkaistava taloudelliset ja sosiaaliset ongelmansa.

Issing korostaa erityisesti sitä, että Euroopan unionin jäsenmaiden pitää toimia aktiivisesti inflaation estämiseksi eikä jättää työtä Euroopan yhteisen keskuspankin kontolle.
-Jäsenmaiden keskuspankit ovat vastuussa siitä, että maiden valuutat ovat hyvässä kunnossa Euroopan talous- ja rahaliitto Emua varten, Issing sanoi keskiviikkoiltana Pariisissa.

Issingin mukaan eurooppalaisten valtioiden taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat ovat ensisijaisesti rakenteellisia. Niiden ratkaisemiseksi tarvitaankin hänen mukaansa perusteellisia uudistuksia, joista maiden pitää huolehtia itse eikä luottaa siihen, että ne ratkeavat kuin itsestään Emun ansiosta.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme