Mainos
Mainos

Saksan Kreikan-lähettilään asuntoa tulitettiin rynnäkkökivääreillä

Tuntemattomat hyökkääjät ampuivat laukauksia rynnäkkökivääreillä Saksan Kreikan-lähettilään asuntoon Ateenassa. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.

Tapaus sattui noin puoli neljältä aamulla. Saksan lähettiläs Wolfgang Dold oli asunnossaan ampumisen sattuessa.

Ateena "tuomitsee jyrkästi tämän pelkurimaisen terroriteon, jonka ainoa tarkoitus on heikentää Kreikan kuvaa ulkomailla vain muutama päivä ennen kuin se ottaa vastaan Euroopan unionin puheenjohtajavaltion tehtävän", Kreikan ulkoasiainministeri Evangelos Venizelos totesi.        

Alueella partioinut poliisi kertoi nähneensä neljän ihmisen joukon ampumassa.

Poliisi löysi yli 60 ammuttua hylsyä suurlähettilään pihamaalta. Laukaukset oli poliisin mukaan ammuttu yhdellä tai useammalla Kalashnikov-merkkisellä rynnäkkökiväärillä. Rakennus kärsi ammuskelussa vähäisiä vaurioita.

Mikään ryhmittymä ei välittömästi ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi. Saksalaisvastaiset aatteet ovat kuitenkin olleet nousussa Kreikassa viime vuosina, koska Saksa on ollut vahvasti masinoimassa maan tiukkoja säästötoimia tukipaketin vastineeksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme