Mainos
Mainos

Saksan liittovaltion syyttäjä: Kyse luultavasti terrorismista, vakavasti loukkaantuneita 30 – "Uusia iskuja voi tulla"

Berliinin joulutorille tehdyn iskun uskotaan olevan terroristinen teko, kertoo Saksan liittovaltion syyttäjä tiedotustilaisuudessa.

Syyttäjä Peter Frank kertoi tiedostustilaisuudessa muun muassa myös, että vakavasti loukkaantuneita henkilöitä on tällä hetkellä 30. 

Toistaiseksi ei ole selvillä onko mukana ollut yksi vai useampi henkilö.

- Meidän täytyy totutella ajatukseen, että on mahdollisuus että kiinniotettu henkilö ei ole tekijä tai että hän ei ole kuulunut tekijöiden ryhmään, Frank kommentoi.  

Berliinin poliisipäällikkö Klaus Kandt myönsi aiemmin, että poliisi ei ole varma, onko poliisin hallussa oleva mies Berliinin joulutorilla väkijoukkoon ajaneen rekan kuljettaja. Kandtin mukaan tekijä voi olla edelleen vapaana ja hän kehotti kansalaisia olevaan varuillaan. 

Saksan keskusrikospoliisin päällikkö puolestaan sanoi tilaisuudessa, että merkittäviä iskuja voidaan odottaa Berliinin iskun jälkeen. 

Viranomaiset ovat pystyneet tunnistamaan toistaiseksi kuuden saksalaisen uhrin henkilöllisyyden.

Tiedotustilaisuutta voi seurata alla olevasta ikkunasta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme