Mainos
Mainos

Saksan parlamentti tiukentaisi maahanmuuttolakia

Saksan liittopäivät on hyväksynyt maahanmuuttolain, joka sallii maahanpyrkijöiden seulomisen. Loppukuussa esitys etenee liittoneuvoston käsittelyyn.

Saksan liittopäivät on hyväksynyt kiistellyn uuden maahanmuuttolain.

Laki antaa mahdollisuuden seuloa maahanpyrkijöistä Saksan havittelemat korkeasti koulutetut asiantuntijat samalla kun ulkomaalaisten virtaa maahan padotaan.

Lakialoite hyväksyttiin liittopäivillä äänin 321-225 hallituspuolueiden tuella. Oppositiossa olevat kristillisdemokraatit vastustivat lain läpimenoa.

Esitys menee maaliskuun loppupuolella parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston käsittelyyn, missä sen odotetaan kohtaavan tiukkaa vastustusta. Hallituspuolueilla, sosiaalidemokraateilla ja vihreillä, ei ole enemmistöä liittoneuvostossa.

Liittokansleri Gerhard Schröder puolusti vankasti lakialoitetta parlamentin keskustelussa. Hänen mukaansa se on "huolellisesti harkittu kompromissi", joka ottaa huomioon niin elinkeinoelämän vaatimukset kuin humanitaariset näkökohdatkin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme