Mainos
Mainos

Saksan poliisi ärähti somettajille: Lopettakaa uhrien kuvien levittäminen

Saksassa Münchenissä tapahtuneesta ostoskeskusampumisesta levisi nopeasti silminnäkijöiden ottamia kuvia ja videoita sosiaaliseen mediaan.

Tallenteissa näkyi paitsi epäilty hyökkääjä myös ampumisessa kuolleita ja haavoittuneita.  

Münchenin poliisi vetosi useita kertoja Twitterissä ihmisiin, jotta nämä lopettaisivat kuvien julkaisemisen. Poliisi tviittasi pyynnön saksan lisäksi englanniksi ja ranskaksi. Lopulta poliisi tviittasi tiukkasanaisesti:  

– Kaikki te uhreista kuvia julkaisevat, LOPETTAKAA TÄMÄ! Osoittakaa hieman enemmän kunnioitusta.  

Poliisi sanoi tiedotustilaisuudessa yöllä, ettei uhreista kerrota tarkempia tietoja, ennen kuin kaikkien omaiset on tavoitettu. Poliisi suostui kuitenkin sanomaan, että haavoittuneiden joukossa on lapsia ja kuolleiden joukossa nuoria.   

Poliisi on pyytänyt materiaalia ostoskeskukselta kuvanneita jakamaan sen poliisille tutkinnan avuksi sosiaalisen median sijaan.  

OEZ-ostoskeskuksen ampumisessa kuoli yhteensä kymmenen ihmistä, mukaan lukien 18-vuotias epäilty, joka poliisin mukaan tappoi itsensä. Lisäksi yli 20 haavoittui. Kolme haavoittuneista on hengenvaarallisessa tilassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme