Mainos
Mainos

Saksan poliisi: Dortmundin bussi-iskusta epäillyn motiivina miljoonien taloudellinen hyöty – ei terrorismi

Saksassa poliisi on pidättänyt Dortmundin bussi-iskusta epäillyn miehen. Poliisin mukaan epäillyn motiivi on liittynyt taloudelliseen hyötyyn, ei terrorismiin.

Poliisi kertoo, että kiinniotettu on 28-vuotias saksanvenäläinen mies.

Dortmundin jalkapallojoukkueen linja-auto oli viime viikon tiistaina matkalla Mestarien liigan kotiotteluunsa, kun sen lähellä räjähti kolmesti. Metallinpaloja sisältäneet räjähteet oli todennäköisesti piilotettu pensasaitaan. Ne räjähtivät, kun bussi ajoi aidan ohitse.

Saksalaisen Der Spiegelin tietojen mukaan mies oli ostanut iskua ennen 15 000 kappaletta yhtiön optiosopimusta. Mikäli osakkeen arvo olisi romahtunut, optioiden arvo olisi noussut miltei useaan miljoonaan euroon. 

Paikallisten viranomaisten mukaan mies oli lisäksi yöpynyt samassa hotellisssa, jossa myös jalkapallojoukkue yöpyi.

Varatessaan huonetta maaliskuussa mies oli Der Spiegelin mukaan vaatinut huonetta, josta hän pystyi näkemään tulevan iskupaikan. 

Dortmundin espanjalainen puolustaja Marc Bartra loukkaantui iskussa ja joutui tapahtuman jälkeen käsileikkaukseen. 

Ei linkkiä terrorismiin

Tapahtumapaikalta löytyi kirjeitä, joissa iskua perusteltiin islamistisella motiivilla. Rikostutkijat kyseenalaistivat kuitenkin jo viime viikolla kirjeiden aitouden, sillä niiden yksityiskohdat olivat epätyypillisiä esimerkiksi äärijärjestö Isisille.

Saksalaisviranomainen vahvisti mediatiedot sanomalla, ettei Isis yleensä käy neuvotteluja kirjeitse. 

Lähteet: Der Spiegel, Bild

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme