Mainos
Mainos

Saksan poliisi pidätti kaksi epäiltynä rautatieuhkailusta

Saksan poliisi kertoi tänään pidättäneensä kaksi miestä, joita epäillään pommi- ja kiristysuhkausten esittämisestä Saksan rautateille.

Ensimmäinen epäilty pidätettiin eilisiltana Etelä-Saksassa, kun hän saapui noutamaan kiristämäänsä rahaa. Epäilty on 46-vuotias Saksan rautateiden entinen työntekijä.

"Rautateiden ystäviksi" itseään kutsuva ryhmä on marraskuusta lähtien uhannut tihutöillä Saksan rautateitä, ellei sille makseta noin 30 miljoonan Suomen markan suuruista summaa. Toinen, 44-vuotias työtön mies pidätettiin erästä rautatieasemaa koskevan uhkauksen yhteydessä.

Pian pidätyksensä jälkeen 46-vuotias tunnusti syyllistyneensä kolmen uhkauksen esittämiseen, kertoi Wiesbadenin poliisi. Nürnbergin, Hampurin ja Frankfurtin asemilta ei kuitenkaan löydetty pommeja. Uhkaukset ovat viivästyttäneet rautatieliikennettä, kun on varmistettu, ettei pommeja ole asetettu. Saksan rautatiet on myös lähettänyt ns. koevetureita junien edellä varmistamaan, ettei kiskoja ole vaurioitettu.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme