Mainos
Mainos

Saksan puoluekartalle uusi vasemmistojätti

Kahden vasemmistopuolueen yhdistymisen seurauksena syntyneellä uudella Vasemmisto-puolueella on 72 000 jäsentä. Puolueliitosta on valmisteltu kahden vuoden ajan.

Saksan puoluekentälle asteli tänän uusi voimatekijä, kun kaksi vasemmistolaista puoluetta yhdisti voimansa. Vasemmistopuolue Linkspartei ja sosiaalidemokraateista vasemmalle irtaantunut Vaalivaihtoehto työn ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta (WASG) muodostivat uuden puolueen, jonka nimeksi tuli ytimekkäästi Vasemmisto (Die Linke).

Asiasta päätti 800-jäseninen yhdistymispuoluekokous liki yksimielisesti - kaksi edustajaa puuttui ja yksi äänesti vastaan. Vasemmistopoliitikko Gregor Gysi luonnehti tapausta ensimmäiseksi aidoksi saksalaiseksi puolueliitokseksi sitten Saksojen yhdistymisen. Linkspartei on lähtöisin Itä-Saksasta kun taas WASG:n juuret ovat lännessä.

Puolueen johtoon valittiin selvin lukemin vasemmistopuolueen Lothar Bisky ja WASG:n Oscar Lafontaine. Uudella tulokkaalla on noin 72 000 jäsentä, joten sitä suurempia ovat vain konservatiivien CDU sekä sosiaalidemokraattien SPD.

Die Linken syntyä valmisteltiin noin kahden vuoden ajan. Puolue ilmoitti tavoitteekseen demokraattisen sosialismin tuomisen Saksaan.

(MTV3-DPA-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme