Mainos
Mainos

Saksan puolustusministeri torjuu Trumpin väitteet Nato-velasta – "Natossa ei ole mitään velkatiliä"

Saksan puolustusministeri on torjunut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin väitteet siitä, että Saksa on valtavia summia velkaa sotilasliitto Natolle.

Natossa ei olemassa mitään velkatiliä, puolustusministeri Ursula von der Leyen kommentoi Trumpin tviittiä lausunnossaan.  

Trump yltyi kovistelemaan Saksaa eilen, vain päivä sen jälkeen, kun Trump oli tavannut liittokansleri Angela Merkelin Washingtonissa. Trumpin mukaan Saksan on maksettava Yhdysvalloille nykyistä enemmän turvallisuudestaan.  

Merkel sanoi vierailunsa aikana, että Saksa on sitoutunut nostamaan sotilasmenonsa nykyisestä 1,2 prosentista kahteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.  

Nato-maat sopivat vuonna 2014 kahden prosentin tavoitteesta, johon pyritään kymmenen vuoden kuluessa.  

Puolustusministeri von der Leyenin mukaan Saksan kasvavaa budjettia ei kuitenkaan käytetä vain Natoon vaan esimerkiksi rauhanturvaoperaatioihin ja Isis-järjestön vastaiseen taisteluun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme