Mainos
Mainos

Saksan sisäministeri: Jihadistitaisteilijoiden pitäisi menettää Saksan kansalaisuus

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere sanoo, että kaksoiskansalaisuutta kantavat saksalaiset, jotka taistelevat terroristijärjestön riveissä, tulisi menettää Saksan kansalaisuus. 

– Saksalaiset, jotka osallistuvat ulkomailla taisteluihin terroristien puolella, ja joilla on myös toinen kansallisuus, pitäisi menettää Saksan kansallisuus, de Maiziere sanoo.

Sisäministeri de Maiziere esitteli tänään suunnitelmia terrorismilakien tiukentamiseksi. 

Esitys koskee saksalaismedian mukaan esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pakolaisten nopeampaa karkottamista.  

Saksassa tapahtui heinäkuussa neljä veritekoa, joiden tekijöistä osalla epäillään olevan jihadismikytköksiä.   

Saksan salaisen palvelun arvioiden mukaan noin 820 ihmistä on lähtenyt Saksasta Syyriaan ja Irakiin taistelemaan jihadistiryhmittymissä.

Joka kolmas on palannut Saksaan, mikä on herättänyt turvallisuushuolia.  

Hollande ehdotti jo aiemmin

Ehdotus herätti tuoreeltaan kritiikkiä. Esimerkiksi vihreän puolueen jäsen Volker Beck kutsui sitä "epätoivoiseksi aktivismiksi".  
De Maiziere puolusti ehdotustaan.

– Jos joku taistelee terroristiryhmässä, joka on verrattavissa aseellisiin joukkoihin ja joka kutsuu itseään armeijaksi, en näe, miksi tätä ei pitäisi harkita, de Maiziere sanoi.

Marraskuussa Pariisin tehtyjen iskujen jälkeen myös Ranskan presidentti Francois Hollande ehdotti, että terrorismista tuomittujen ranskalaisten tulisi menettää Ranskan kansallisuus.

Ehdotuksesta piti kuitenkin luopua, koska se herätti kritiikkiä muun muassa siksi, että se loisi kansalaisuudettomia ihmisiä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme