Mainos
Mainos

Saksan työnantajien johtaja uskoo talouden voimistumiseen

Saksan työnantajien keskusliiton johtaja Dieter Hundt odottaa maan talouden tervehtyvän tulevana vuonna. Lisäksi Hundt uskoo, että työllisyystilanne kehittyy ensi vuonna parempaan suuntaan.

Hundt kertoi eilen televisiossa Saksan viennin vetävän hyvin ja kotimaisten investointien lisääntyvän parhaillaan. Hundt ei usko käsitykseen, jonka mukaan Saksan talous ei parane ennen kuin kuluttajilla on varaa kuluttaa nykyistä enemmän. Hundt kertoi lisäksi uskovansa, että työttömyyden suhteen Saksa on päässyt pahimman yli.

Työnantajapuolen johtaja sanoi olevansa "yllättynyt ja pahoillaan" siitä, että saksalaiset tutkimuslaitokset ovat tuoreimmissa ennusteissa povanneet työttömyyden lisääntyvän. Hundt perustaa näkemyksensä työnantajilta saamiinsa tietoihin. Viime viikolla kuusi johtavaa saksalaista tutkimuslaitosta arvioi, että Saksassa on ensi vuonna jo 4,42 miljoonaa työtöntä. Vuonna 1996 luku oli 3,97 miljoonaa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme