Mainos
Mainos

Saksan valelääkärikohu: Yhdessä yössä posteljoonista psykiatriksi

Suomessa nyt paljastuneet valelääkäritapaukset eivät ole ainoita laatuaan, vaan lääkäriskandaaleja on koettu myös muualla maailmalla. Esimerkiksi 1990-luvun lopussa Saksassa kohistiin posteljoonista, joka toimi maassa kaksi vuotta psykiatrian ylilääkärinä väärennettyjen papereiden turvin.

40-vuotias Gert Postel valittiin psykiatrian ja neurologian ylilääkäriksi Saksan itäosassa sijainneeseen pikkukylään vuonna 1995.

Virkaan hakijoita oli kaksi, joista toinen ei puhunut sanaakaan saksaa. Postelilla puolestaan oli erinomaiset, joskin väärennetyt paperit.

Loppujen lopuksi Postel ei kuitenkaan paljastunut väärennettyjen asiakirjojen tai hoitovirheen takia. Valelääkäristä ilmoitti pohjoissaksalaisen sairaalan työntekijä, joka oli tunnistanut Postelin ystävänsä valokuvasta.

Tällöin paljastui, että Postel oli työskennellyt aiemmin myös väärällä nimellä työterveyslääkärinä. Aiempaan työhönsä Postel oli päässyt esittämättä minkäänlaisia papereita.

Postel tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen vuonna 1999. Hän sai tuomionsa petoksesta, todistusten väärentämisestä, sekä titteleiden ja ammattinimikkeiden väärinkäytöstä.

(MTV3)

Katso 45 minuuttia -ohjelman juttu (3.2.1999)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme