Mainos
Mainos

Saksan "viisaat miehet": Ero eurosta ei saa olla tabu

Saksan hallitukselle neuvoja antava riippumattomien taloustieteilijöiden ryhmä esittää, ettei ero eurosta saisi olla tabu.

Niin sanottujen viisaiden miesten ryhmä ehdottaa, että euroalueelle luotaisiin mekanismi yhteisvaluutasta luopumisen varalta.

Viidestä taloustieteilijästä koostuva ryhmä arvioi, että jos ero ei ole mahdollinen, euroalue altistuu kiristykselle. Ryhmä korostaa kuitenkin, että eurosta luopumisen tulisi olla viimeinen keino ratkaista ongelmat.  
Viisaat miehet perustelevat mekanismia sillä, että se vakauttaisi euron.

Sen sijaan yhteisvastuun lisääminen euroalueella olisi omiaan lisäämään ennemmin tai myöhemmin epävakautta euroalueella.

EU:ssa on virinnyt näkemys, että yhteisvastuuta lisättäisiin muun muassa nimittämällä euroalueelle oma valtiovarainministeri, jolla olisi oma budjetti ja oikeus nostaa veroja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot