Mainos
Mainos

Saksan ydinvoimaloita halutaan sulkea jo vuonna 2003

Saksan ympäristöministeri Jürgen Trittin haluaa sulkea kuusi ydinreaktoria jo vuoteen 2003 mennessä, kertoi saksalainen viikkolehti Der Spiegel. Lehden saamien tietojen mukaan Trittinin suunnitelmissa on sulkea jäljelle jäävät 13 ydinreaktoria vaiheittain vuoteen 2025 mennessä.

Tiedot perustuvat luottamukselliseen ympäristöministeriön dokumenttiin, jonka Der Spiegel on saanut käsiinsä. Saksan ympäristöministeriö ei ole kommentoinut tietoja.

Saksan punavihreä hallitus on luvannut lopettaa ydinvoiman käytön asteittain, mutta reaktoreiden sulkemisaikataulu on aiheuttanut kiistaa sosiaalidemokraattien ja vihreiden välillä. Trittinin vihreä puolue on ajanut nopeampaa aikataulua. Der Spiegelin mukaan Trittin ehdottaa ydinreaktorin enimmäisiäksi 25:ttä vuotta, kun se talousministeri Werner Müllerin mukaan voisi olla 35 vuotta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme