Mainos
Mainos

Saksassa hiljennyttiin muistamaan Love Parade -uhreja

Saksan Duisburgissa tuhannet ihmiset ovat kokoontuneet muistamaan Love Parade -festivaalin uhreja. Arviolta kaksituhatta ihmistä kerääntyi kaupungin jalkapallostadionille seuraamaan suoraa lähetystä kirkollisesta muistotilaisuudesta.

Itse kirkossa paikalla olivat uhrien omaisten lisäksi liittokansleri Angela Merkel, liittopresidentti Christian Wulff sekä paikallishallinnon edustajia. Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Hannelore Kraft vakuutti, että tapahtumien kulku selvitetään perin pohjin ja että vastuulliset paljastuvat.

Duisburgissa viikko sitten pidetyssä festivaalissa kuoli 21 ihmistä ja yli 500 loukkaantui, kun festivaalialueen sisäänpääsyportilla syntyi paniikki väentungoksessa. Tapahtuman turvajärjestelyjä on arvosteltu voimakkaasti. Duisburgin pormestaria on vaadittu eroamaan, koska hän antoi festivaaleille luvan.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Katso Kristian Svenssonin juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme