Mainos
Mainos

Saksassa jahdataan mahdollisesti aseistettua hyökkääjää – Berliinin toreilla lisätty rankasti turvatoimia

Saksassa poliisi etsii yhä rekkaiskun tekijää tai tekijöitä. 12 kuoli maanantaina berliiniläistorilla tehdyssä iskussa. Poliisi otti tuoreeltaan kiinni iskusta epäiltynä pakistanilaismiehen, mutta vapautti hänet tiistaina, koska todisteet eivät viitanneet hänen osallistuneen iskuun.

Poliisin mukaan yksi tai useampi henkilö on yhä karkuteillä, ja he ovat mahdollisesti aseistettuja. Berliinissä on lisätty turvatoimia. Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta ei antanut väitteensä tueksi todisteita.

Die Welt kertoo, että joulutorien valvontaa tehostetaan ympäri Saksaa ja poliisien määrää niiden lähialueilla lisätään. Sisäministerin mukaan tapahtumia turvaamaan lähetetään konepistoolein aseistettuja poliiseja.

Berliinin pormestari Michael Mueller kertoi, että toreille on lisätty poliiseja ja esteitä, jotta kukaan ei innostuisi kopioimaan iskun tekotapaa.

– Oikea tapa toimia on pitää silmänne auki, mutta yleisillä paikoilla voi kulkea turvallisesti. Paniikkiin ei ole syytä, Mueller sanoi BBC:n mukaan.

Oletteko tosissanne, kysyy saksalaislehti poliiseilta

Der Bild -lehti kirjoittaa isoin otsikoin pieleen menneestä jahdista. Lehti kertoo jututtaneensa tapausta tutkivia poliiseja, jotka myöntävät toimineensa hätäisesti ilmoittaessaan Twitterissä, että vaara olisi jo ohi.

– Oletteko tosissanne kirjoittaessanne, että vaaraa ei enää ole? Aseistettu hyökkääjä on yhä vapaalla jalalla ja te sanotte näin?, ihmettelee Der Bild.

Tutkijoiden dokumenttien mukaan syyllisestä saatiin 132 vihjettä ja havaintoa, mutta ne olivat keskenään täysin ristiriidassa esimerkiksi epäillyn vaatetuksen suhteen. Viranomaiset eivät tienneet ketä etsiä.

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere sanoi saksalaismedialle, että yksikään viranomainen ei lepää, ennen kuin iskun tekijät tai tekijät on saatu kiinni.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme