Mainos
Mainos

Saksassa on päästy alustavaan hallitussopuun – Demarien Martin Schulzista ulkoministeri?

Saksassa liitokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit eli SPD ovat päässet periaatteessa hallitussopuun, kertovat neuvotteluja lähellä olevat lähteet.

Koalition uudeksi ulkoministeriksi nousee SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz, kertoo Bild-lehti. SPD on saamassa myös valtiovarainministerin ja työministerin salkut. Valtiovarainministeriksi nousee nykyinen Hampurin pormestari Olaf Scholz.

Merkelin kristillisdemokraatit puolestaan saavat puolustus- ja sisäministerien paikat. Sisäministeriksi on tulossa Horst Seehofer. Puolustusministerinä jatkaa Ursula von der Leyen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan hallitus haluaa muun muassa uudistaa euroaluetta läheisessä yhteistyössä Ranskan kanssa, ja muuttaa Euroopan vakausmekanismin Euroopan valuuttarahastoksi. Hallitus on myös valmis lisäämään Saksan maksuosuutta EU:n budjetissa. Mikäli sopuun päästään, se on hyväksyttävä sosiaalidemokraattipuolueen jäsenäänestyksessä.

Hallitusneuvotteluja on käyty saksalaisittain jo poikkeuksellisen pitkään. Saksan liittopäivävaalit pidettiin viime syyskuun lopulla.

Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan Martin Schulz jättäisi SPD:n puheenjohtajuuden, ja hänen tilalleen voisi nousta SPD:n parlamenttiryhmän puheenjohtaja Andrea Nahles.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme