Mainos
Mainos

Saksassa räjähdys ravintolassa: Pommin räjäyttäjä kuoli, 12 loukkaantui

Etelä-Saksassa Baijerin osavaltiossa tapahtuneesta ravintolaräjähdyksestä epäilty mies pyrki mahdollisesti alun perin läheiseen suureen ulkoilmakonserttiin, kertoo saksalainen Reporter 24 -sivusto.

Ansbachin kaupungissa järjestetyn konsertin turvamiehet kertoivat käännyttäneensä reppua kantaneen miehen, joka poistui läheiseen ravintolaan. Hetkeä myöhemmin ravintolassa räjähti.

Ulkoilmakonsertti keskeytettiin räjähdyksen jälkeen. Tapahtumaan oli saapunut noin 2500 ihmistä.

Ravintolaräjähdyksessä kuoli poliisin mukaan epäilty pommin räjäyttäjä. Lisäksi ainakin 12 ihmistä haavoittui. Ensitietojen mukaan kolmen vammat ovat vakavia. Toisaalta saksalaismediassa on kiertänyt myös tieto, ettei kukaan haavoittuneista ole hengenvaarassa.

Muun muassa Baijerin osavaltion sisäministeriö ja Ansbachin pormestari Carda Seidel ovat sanoneet, että ravintolan räjähdys oli tahallinen teko.

Räjähdys tapahtui myöhään eilen ravintolassa Ansbachin keskustassa.

Osia kaupungista eristetty

Saksalaisen NTV-kanavan mukaan poliisi on eristänyt koko Ansbachin vanhankaupungin alueen, ja osa kaupunkilaisista ei siksi pääse koteihinsa. 

Kanavan mukaan Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Herrmann on matkalla Ansbachiin. Kaupunkiin on matkalla myös rikospoliisin erityisasiantuntijoita muualta Saksasta.

Ansbachin kaupungissa on noin 40 000 asukasta.


Kolmas veriteko Baijerissa viikon sisään

Baijerin osavaltiossa on tahalliseksi epäillyn ravintolaräjähdyksen lisäksi tapahtunut viikon kuluessa kaksi muutakin sivullisiin ihmisiin kohdistunutta veritekoa.

Perjantaina 18-vuotias iranilaissaksalainen nuori mies ampui Münchenissa yhdeksän ihmistä kuoliaaksi ja haavoitti pariakymmentä. Veriteon jälkeen hän surmasi itsensä. 

Viime maanantaina 17-vuotias kirveellä ja veitsellä aseistautunut poika hyökkäsi junassa matkustajien kimppuun ja haavoitti neljää ihmistä, yhtä heistä vakavasti. Poliisi ampui hänet, kun hän yritti paeta.

17-vuotias oli saapunut turvapaikanhakijana Saksaan ja ilmoittanut olevansa Afganistanista. Viranomaiset epäilevät kuitenkin, että todellisuudessa hän saattoi olla Pakistanista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme