Mainos
Mainos

Saksassa sallitaan pian kolmas sukupuoli

Saksassa vastasyntynyttä ei ylihuomisesta lähtien tarvitse määritellä pojaksi tai tytöksi. Jos vauvan sukupuolesta ei ole selvyyttä, voidaan se jättää syntymätodistuksessa määrittelemättä kokonaan.

Saksa on ensimmäinen Euroopan maa, jossa näin voi tehdä. Aiemmin Australia on sallinut virallisissa asiakirjoissa henkilön määrittelemisen intersukupuoliseksi.

Asiantuntijat arvioivat, että Saksassa yhdessä synnytyksessä 1 500-2 000:sta vauvan sukupuolta ei voi määritellä biologisesti selkeästi mieheksi tai naiseksi.

Saksan passeihin on myös tulossa intersukupuolisille merkintä X miestä tarkoittavan M:n ja naista merkitsevän F:n lisäksi, kerrotaan sisäministeriöstä.

Saksan lainsäätäjät eivät ole vielä päättäneet, miten uudistus vaikuttaa säädöksiin miehelle ja naiselle varatusta avioliitosta sekä samaa sukupuolta oleville tarkoitetusta rekisteröidystä parisuhteesta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme