Mainos
Mainos

Saksassa sopu ydinvoimasta

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder on päässyt maan ydinvoimateollisuuden kanssa kompromissiin kiistassa, joka koskee ydinjätteiden lähettämistä ulkomaille.

Ydinjätteitä voidaan Schröderin mukaan lähettää Ranskaan ja Britanniaan vielä ensi vuoden alun jälkeenkin. Saksan punavihreän hallituksen ympäristöministeri, vihreisiin kuuluva Jürgen Trittin, on aiemmin ilmoittanut, että ydinjätteiden vientikielto tulisi voimaan 1. tammikuuta 2000. Vihreiden edustaja kertoi, että puolue suhtautuu varauksin Schröderin ilmoitukseen.

Schröder huomautti, että Saksassa ei ole riittävästi varastotilaa ydinjätteille ja ettei niiden viennistä ulkomaille siksi voida luopua vielä ensi vuoden alussa. Ydinvoimayhtiöiden edustajat totesivat, että ydinjätteiden viennin lopettaminen jo ensi vuoden alusta oli epärealistinen ajatus. Ydinvoimayhtiöt ilmoittivat myös vastustavansa edelleenkin hallituksen suunnitelmaa luopua ydinvoimasta, mutta myönsivät asian olevan hallituksen ratkaisuvallassa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme