Mainos
Mainos

Supermarkettiketju Saksassa: Markat taas tervetulleita

Saksan markka ei ole ollut laillinen maksuväline 14 vuoteen, mutta vuoden vaihtuessa kauppaketju on päättänyt ottaa sen jälleen käyttöönsä.

The Local -nettijulkaisun mukaan kampanjaa tukeakseen kauppaketju aikoo myös muuttaa tuotteiden ulkonäköä nostalgisesti 1960-luvun henkiseksi.

Suositun kauppaketjun lanseeraama kampanja ei suinkaan ole ikuinen. Kampanja kestää tammikuun alusta tammikuun loppuun asti. Sen tavoitteena on saada saksalaiset käyttämään vanhaa valuuttaa maksuvälineenä. Saksassa ihmisillä lojuu kotona arviolta miljardeja vanhoja Saksan markkoja.  Pankin mukaan  yli 50 prosenttia vanhoista Saksan markoista on edelleen tavallisten saksalaisten hallussa.

Asiakkaat voivat tehdä ostoksensa marketissa kuten ennenkin. Kassalle tullessaan he voivat halutessaan maksaa Saksan markoilla. Valuuttakurssin mukaan 1 euro on 1.95 Saksan markkaa kuten vuonna 2002. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme