Mainos
Mainos

Saksassa vaaditaan ikätestejä turvapaikanhakijoille – lääkäriliitto pitää hampaiden kuvaamista kyseenalaisena

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin puolueen baijerilainen sisarpuolue CSU vaatii, että maasta turvapaikkaa hakeville alaikäisille pitäisi tehdä lääketieteellinen ikätesti.

Saksan lääkäriliitto pitää testejä, jotka sisältävät muun muassa hampaiden ja ranneluiden röntgenkuvaamista mahdollisesti eettisesti kyseenalaisina sekä epätarkkoina ja kalliina.

Yksin maahan saapuneille alaikäisille turvapaikankijoille vaadittavat testit nousivat maassa kuumaksi puheenaiheeksi viime viikolla, kun 15-vuotias saksalainen teinityttö kuoli puukotuksen uhrina. Puukotuksesta epäillään afganistanilaislähtöistä siirtolaista, joka virallisten dokumenttien mukaan on niin ikään 15-vuotias.

Kuolleen tytön isä on kuitenkin todennut saksalaisten medioiden haastattelussa epäilevänsä, että tämä tytön entinen poikaystävä on oikeasti ilmoittamaansa ikää vanhempi.

Kuluneen kolmen vuoden aikana Saksassa on rekisteröity lähes 70 000 yksin maahan saapunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme