Mainos
Mainos

Saksin osavaltio aikoo houkutella lääkäreitä bonuksin

Itäsaksalainen Saksin osavaltio aikoo palkita 100000 euron bonuksella lääkärit, jotka perustavat praktiikan lääkäripulan koettelemaan osavaltioon. Saksin hallituksen odotetaan hyväksyvän asiaa koskeva esityksen muutaman lähiviikon kuluessa.

Saksan kartta ja lippu

Saksin osalvaltiossa bonus maksettaisiin kymmenen vuoden aikavälillä lääkärille, joka perustaa vastaanoton Saksiin ja joka myös sitoutuu jäämään osavaltioon.

Rahojen ottaminen ja poistuminen puolen vuoden kuluttua ei näin onnistuisi, kertoi osavaltion sosiaaliministeriön edustaja.

Itäsaksalaiset lääkärit perustivat yksityisvastaanottoja usein melko vanhalla iällä Saksojen yhdistyttyä 1990. Nyt lääkäreitä on jäämässä sankoin joukoin eläkkeelle eikä uusia heidän tilalleen ole tarjolla, etenkin kun lääkäreiden palkat entisen Itä-Saksan puolella ovat vain noin 80 prosenttia läntisen Saksan palkoista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme