Mainos
Mainos

Salaisten asiakirjojen katoaminen johtamassa Viron ulkoministerin eroon

Viron suojelupoliisi on vahvistanut, että ulkoministeriöstä on kateissa yli 90 salaista asiakirjaa viimeisen kahdeksan vuoden ajalta.

Viron ulkoministeriöstä kadonneiden salaisten asiakirjojen aiheuttama jupakka on johtamassa ulkoministeri Kristiina Ojulandin eroon.

Uutistoimisto BNS kertoo, että pääministeri Juhan Parts aikoo pyytää presidentti Arnold Rüüteliä vapauttamaan Ojulandin tehtävästään. BNS:n mukaan Ojuland olisi kieltäytynyt eroamasta itse. Ojuland on toiminut Viron ulkoministerinä vuodesta 2002.

Viron suojelupoliisi vahvisti eilen, että ulkoministeriöstä on kateissa 91 salaiseksi luokiteltua asiakirjaa vuosilta 1996-2004. Asiakirjojen sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen. Poliisi antoi ministeriölle kuukauden aikaa selvittää papereiden kohtalo.

Viime marraskuussa puolustusministeri Margus Hanson joutui eroamaan, kun murtovaras vei hänen kotoaan puolustusmenoja koskevia asiakirjoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme