Mainos
Mainos

Salaliittoteoriat seikkailijan katoamisesta murenevat

Miljonääriseikkailija Steve Fossettin katoamisesta levinneet salaliittoteoriat saadaan ehkä viimein päätökseen tuoreiden löydösten myötä. Etsijät ovat kertoneet paikantaneensa ilmasta käsin mahdollisesti Fossettin lentokoneen hylyn. Aiemmin viikolla erämaasta on löytynyt Fossettin lentäjäkortti, käteistä rahaa sekä t-paita.

Syyskuussa 2007 pienkoneella lentämään lähtenyt Fossett hävisi mystisesti matkallaan Nevadan erämaiden yllä. Kun Yhdysvaltain historian kalleimmassa yksityisen henkilön etsintäoperaatiossa ei saatu minkäänlaisia tuloksia, alkoivat monet tahot epäillä Fossettin lavastaneen oman kuolemansa. Lavastuksen takana arveltiin olevan miljonäärin henkilökohtaiset ongelmat tai rahasotkut.

Pitkän ja mittavan uran kadonneiden ihmisten etsinnässä tehnyt kansalliskaartilainen piti erityisen kummallisena sitä, että Fossettin tuloksettomien etsintöjen aikana löytyi useita muita aiemmin kadonneita koneita. Lisäpontta huhumyllyyn toi se, että Fossett oli valinnut matkalleen juuri Bellanca Citabria Super Decathlon -koneen. Yksimoottorinen kone tunnetaan erityisen hyvin siitä, että se on helppo purkaa osiin.

Fossett julistettiin helmikuussa virallisesti kuolleeksi.

Yhdysvaltain rahamarkkinoilla valtavan omaisuuden tehnyt Fossett tunnetaan parhaiten ilmailuun liittyvistä ennätyksistään. Hän oli muun muassa ensimmäinen ihminen, joka kiersi maapallon kuumailmapallolla ilman välilaskuja.

(MTV3-AP-CNN)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme