Mainos
Mainos

Salametsästys lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosina: Syy yllättää

WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen kertoo, että salametsästys on lisääntynyt Afrikassa nopeasti.

Sen jälkeen, kun Tansaniassa kiellettiin norsunluun myynti, elefanttien määrä lähti maassa nousuun. Noin viisi vuotta sitten tapahtui kuitenkin käänne: salametsästys lähti kasvuun hyvin nopeasti.

– Tansaniasta on viimeisen viiden vuoden aikana tapettu kaksi kolmasosaa norsuista, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen kertoo Huomenta Suomessa.

Salametsästys on tuottoisaa rikollisjärjestöille sillä siinä liikkuu miljardeittain rahaa ja rangaistukset ovat pieniä suhteessa esimerkiksi huumekauppaan.

Luukkosen mukaan suurin syy salametsästyksen yleistymiseen viime vuosina on kuitenkin Aasian nopea talouskasvu. Eläinten osia myydään itämaisessa lääketieteessä käytettävien rohtojen valmistukseen, ja nyt ihmisillä on enemmän rahaa kalliiden aineiden ostamiseen.

– Aasiassa kulttuuri perustuu siihen, että erilaisia eläinten osia käytetään lääketieteellisiin tarkoituksiin. Se on periaatekysymys: jo isoisät käyttivät niitä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme