Mainos
Mainos

Salavideo hanhien pakkosyötöstä Unkarissa järkyttää

Kansainvälinen Vier Pfoten (neljä käpälää) -eläinsuojelujärjestö on julkaissut salaa kuvatun videon, jolla näkyy hanhien pakkosyöttöä. Järjestö haluaa videon avulla kiinnittää huomiota hanhenmaksan tuotantoon Unkarissa. Itävaltalaislähtöinen Vier Pfoten -järjestö, englanniksi Four Paws, vaatii pakkosyöttämisen lopettamista. Järjestön mukaan lintujen olot ovat julmat, ja ne kärsivät pakkosyöttämisen vuoksi usein sairauksista lyhyen elämänsä aikana.

Pakkosyöttämisen tavoitteena on kasvattaa lintujen maksa jopa kymmenen kertaa tavallista suuremmaksi. Rasvaista hanhenmaksaa on pidetty pitkään arvostettuna herkkuna. Nykyisin hanhien pakkosyöttö on kielletty parissakymmenessä maassa, jotka sijaitsevat pääosin Euroopassa.

TV-yhtiö Sky News kertoo, että hanhenmaksaa on kuitenkin tarjolla yleisesti Unkarin kaupoissa. Unkarilaisten hanhenmaksan tuottajien mukaan tuotantoa ei voi lopettaa, koska siitä riippuu monen työpaikka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme