Mainos
Mainos

Salolainen MTV:llä: Ukipin nousu vaikeuttaa ulkomaalaisten oleskelua Britanniassa

Entinen Britannian suurlähettiläs Pertti Salolainen pitää Ukip-puolueen nousua merkkinä Britannian sisäpoliittisen tilanteen muuttumisesta.

Salolainen sanoo MTV Uutisille, että Ukip vaikeuttaa ennen kaikkea konservatiivien asemaa tämänpäivän vaaleissa. Salolainen arvioi lisääntyvän ulkomaalaisvastaisuuden mm. rajoittavan ulkomaalaisten oleskelua Britanniassa.

Tiukkaa maahanmuuttolinjaa ajava Britannian itsenäisyyspuolue Ukip taistelee lisäpaikoista parlamenttiin. Puolueelle ennakoidaan noin 13 prosentin kannatusta.

– Ukip on jo muuttanut keskustelua maahanmuutosta. Keskustelu maahanmuutosta on aktvioinut keskutelun Britannian suhteesta Europopan Unioniin.  Nämä ovat viime kädessä johtaneet siihen, että Cameron joutui lupaamaan sen kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä vuonna 2017, Salolainen sanoo.

Salolaisen arvion mukaan maahanmuutto on ollut Britannialle kaksiteräinen miekka. Positiivista on paljon, mutta niin on myös ongelmiakin.

Kokoomuksen kansanedustaja Salolainen arvioi lisääntyvän ulkomaalaisvastaisuuden rajoittavan joiltain osin ulkomaalaisten oleskelua Britanniassa.

– Jonkunlaisia rajoituksia tulee. Me ei ihan suomessa ymmärretä sitä tilannetta, kun meillä maahanmuuttajien määrä on suhteellisen pieni. Britanniassa maahanmuutosta  on ollut höytyä. Se on tuonut esimerkiksi paljon työvoimaa maahan esimerkiksi Itä-Euroopan maista. Myöskin intialaisia lääkäreitä siellä on valtavasti. Maahanmuutto on ollut Britannialle siunaus, mutta siitä on tullut myöskin ongelmia.

Ukipin nousu vaikuttaa Salolaisen mukaan koko Euroopan politiikkaan. Konservatiivit David Cameronin johdolla aikoo järjestää Britannian EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen, jos se saa jatkaa pääministeripuolueena.

Britannian toinen pääpuolue labour ei ole luvannut kansanäänestystä.

 

Salolaisen mukaan muulla Euroopalla ei ole halua antaa Britannialle mitään myönnytyksiä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme