Mainos
Mainos

Sammakot kuolevat kuin dinot

Monet sammakkolajit ovat katoamassa kokonaan maapallolta. Eläintarhat ympäri maailmaa yrittävät nyt pelastaa katoavia lajeja mm. ruokkimalla niitä ja takaamalla niille riittävän kosteat olot.

Pelastusoperaatiossa on mukana yli tuhat eläintarhaa. Ne ovat liittyneet yhteen Amphibian Ark -kattojärjestöksi. Asiantuntijat muistuttavat, että sammakkojen elinolosuhteet kertovat paljon myös meidän ihmisten elinympäristöstä.

Esimerkiksi Australian Sydneyssa paikallinen Taronga Zoo yrittää pelastaa kuvassa näkyvän Corroboree frog -sammakkolajin, joita uskotaan olevan luonnossa enää 50 kappaletta.

- Sammakkolajeja katoaa nyt sellaisella vauhdilla, jota maapallo ei ole kokenut sitten dinosaurusten sukupuuttoon kuolemisen. Jopa puolet maapallon sammakkolajeista on katoamassa, Taronga Zoon asiantuntija Michael McFadden varoittaa.

(MTV3-APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme