Mainos
Mainos

Norjan suurpalo sammui – toinen maastopalo samalla rannikolla

Norjan poliisin mukaan suurpalo Flatangerissa Trondheimin pohjoispuolella on sammutettu. Maaston jäähdyttämistä vedellä jatketaan.

Viranomaisten mukaan palossa tuhoutui tai vaurioitui vajaat 60 rakennusta. Niistä vain muutama oli vakituisessa asuinkäytössä.

Asukkaat on päästetty noutamaan välttämättömiä tarvikkeita talosta, mutta muuten alue on suljettu ainakin huomiseen saakka.

Poliisi on aloittanut palon syttymissyyn tutkinnan puhuttamalla silminnäkijöitä. Kaikki avotulen tekeminen on toistaiseksi kielletty.

Alueen paloherkkyyttä Tröndelagin rannikolla Norja keskiosassa kuvaa se, että etelämpänä riehuu parhaillaan myös toinen suuri maastopalo. Fröyan saarella ruohikossa ja kanervikossa leviävä palo ei ole hallinnassa, kertovat muun muassa NRK ja VG.

Fröyan palo ei ainakaan toistaiseksi uhkaa asuttuja alueita. Apuun on lennätetty samoja helikoptereita, joita käytettiin sammutustöihin Flatangerissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme