Mainos
Mainos

Moni seikka tekee San Bernardinon hyökkäyksestä poikkeuksellisen

San Bernardinon ampuminen poikkeaa monin tavoin tyypillisistä joukkoampumisista Yhdysvalloissa.  

On poikkeuksellista, että ampujia uskotaan olleen useita. Erittäin harvinaista on, että yksi ampumisesta epäilty on nainen. Tyypillisesti joukkosurmien takana on yksittäinen mies.  

Asiantuntijoiden mukaan on myös poikkeavaa, että hyökkääjät pakenivat paikalta ampumisen jälkeen. Useimmiten joukkosurmaajat päätyvät itsemurhaan tai kuolevat poliisin luodeista iskupaikalle.  


Jos kyse on terrorismista, iskun kohde on epätyypillinen. Yleensä terroristit yrittävät iskeä julkisilla ja hyvin tunnetuilla paikoilla, joissa potentiaalisia uhreja on paljon. Asiantuntijoiden mukaan kokoussali San Bernardinossa – suurelle yleisölle tuntemattomassa kaupungissa – ei sovi tähän muottiin.  

Yhdysvalloissa on tapahtunut tänä vuonna jo 350 joukkoampumista, eli enemmän kuin yksi päivässä. Joukkoampumisiksi luokitellaan tapaukset, joissa kuolee tai haavoittuu vähintään neljä ihmistä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme