Mainos
Mainos

San Francisco toteutti syöpäsairaan pojan toiveen – muuttui Gotham Cityksi

Yhdysvalloissa San Francisco toteutti eilen uskomattomalla tavalla syöpäsairaan pikkupojan toiveen.

Kaupunki muuttui päivän ajaksi Gotham Cityksi, jonka suurin sankari oli 5-vuotias Batkid eli Miles Scott.

Tuhannet kaupungin asukkaat saapuivat paikalle seuraamaan kuinka Batkid taisteli rikollisia vastaan ja pelasti Gotham Cityn.

Tempaus sai jopa presidentti Barack Obaman huomion. Obama lähetti sankaripäivää viettäneelle Miles Scottille oman kannustusviestinsä videolla.

Sankaripäivälle uskomaton vastaanotto

Milesin sankaripäivään kuului muun muassa oma Batmobile, taistelua Arvuuttajaa vastaan ja hädässä olevan neitokaisen pelastaminen junanraiteilta.

San Franciscon poliisipäällikkö Greg Surh komensi miehensä Batkidin avuksi taltuttamaan Jokeria. Miles sai kannustusviestejä myös San Franciscon baseball- ja NFL-joukkueilta.

San Francisco Chronicle painoi lehdestään Gotham City Chronicle -erikoisnumeron, jossa uutisoitiin kuinka Batkid pelasti päivän.

Yhdysvaltain syyttäjänvirasto julkaisi puolestaan epävirallisen lehdistötiedotteen, jossa uutisoitiin kuinka San Franciscossa/Gotham Cityssä Arvuuttaja sekä Jokeri saatiin syytteesseen kidnappauksesta ja salajuonesta.

–Kaksikkoa odottavat kovat syytteet, kiitos Batkidin, tiedotteessa todettiin.

Presidenttiparikin innostui           

Myöskään maan korkein johto ei jättänyt Milesin sankaritekoja huomiotta.   Presidentti Barack Obama julkaisi nettivideon Vine-palvelussa, jossa hän totesi:

–Niin sitä pitää, Miles! Näin pelastetaan Gotham City." (Way to go, Miles! Way to Save Gotham City.") 

Presidentin puoliso Michelle Obama jakoi terveisensä puolestaan Twitterissä.

–Kiitos, että otit kiinni kaikki pahikset. #SFBatkid. Olet inspiraatio meille kaikille.           

Batkidin viittaa päivän ajan kantanut Miles on sairastanut leukemiaa 18 kuukauden iästä lähtien.  Tällä hetkellä pojan leukemia on remissiossa. (Remissiovaiheessa taudin aiheuttamat oireet ovat lievittyneet ja potilaan tila on kohentunut.  Remissio on usein tilapäinen, mutta voi jäädä pysyväksi.)

Batkid-supersankaripäivän takana oli hyväntekeväisyysjärjestö "Make a wish", joka toteuttaa vakavasti sairastuneidenlasten toiveita.

Se kuinka laajaksi innostus Batkidistä nousi, yllätti kuitenkin myös järjestön.

–En ole nähnyt minkään innostavan näin vauhdilla, kannustusta on tullut ympäri maailmaa, järjestöä edustava Patricia Wilson totesi.

–Olemme ällistyneitä siitä valtavasta tuesta, jota on tullut tälle Milesin elämää suuremmalle supersankaritoiveelle San Franciscossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme