Mainos
Mainos

San Fransisco äänestää Airbnb:n rajoittamisesta - "Airbnb pahentaa asuntopulaa"

San Fransiscon asukkaat äänestävät tänään lakiehdotuksesta, joka rajoittaisi merkittävästi asunnon tai huoneen vuokraamista lyhyiksi ajoiksi kerrallaan. Mikäli ehdotus toteutuu, sillä on merkittävä vaikutus matkailijoille majoitusta tarjoavaan sosiaalisen median palveluun Airbnb:hen.  

Kalifornialaiskaupungissa on huutava pula kohtuuhintaisista kodeista. Lakiehdotuksen kannattajien mielestä Airbnb on pahentanut asuntokriisiä. Heidän mukaansa tuhannet asunnonomistajat tarjoavat isompien voittojen toivossa asuntoaan lyhyiksi ajoiksi matkailijoiden käyttöön sen sijaan, että ottaisivat sinne pitkäaikaisen vuokralaisen.  

Airbnb kampanjoi näyttävästi lakiehdotusta vastaan. Sen mukaan sen toiminta ei ole syy korkeisiin vuokriin. Se sanoo päinvastoin auttavansa kalliiden asumiskustannusten kanssa painiskelevia perheitä saamaan lisätuloja, joiden ansiosta niillä on varaa asua kodeissaan.  
Jos lakiehdotus menee läpi, San Fransiscossa sijaitsevaa asuntoa ei vastedes saa vuokrata alle kuukauden mittaisiksi jaksoiksi kuin 75 päiväksi vuodessa. Sama koskisi yksittäisen huoneen vuokraamista asunnosta, jossa vuokranantaja itse asuu.  

Tällä hetkellä koko asunnon saa vuokrata alle kuukauden jaksoissa 90 päiväksi vuodessa ja huoneen omasta kodistaan vaikka jokaiseksi vuoden päiväksi.  

Vuokrat ovat karanneet San Fransiscossa pilviin läheisen Piilaakson aiheuttaman asuntojen kysynnän vuoksi.  

Lakiehdotuksen ennustetaan kaatuvan äänestyksessä.  

Airbnb on San Fransiscosta käsin toimiva nettipalvelu, jonka kautta kuka tahansa asunnonomistaja voi tarjota asuntoaan tai yhtä huonetta siitä lyhytaikaiseksi majapaikaksi turisteille.

Palvelulla on 40 miljoonaa käyttäjää eri puolilla maailmaa ja sen kautta voi etsiä majoitusta 34 000 kaupungista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme