Mainos
Mainos

Sanasota EU:n ja Turkin välillä kiihtyy : "Joka päivä Turkki liikkuu kauemmaksi Euroopasta"

Euroopan unionin ja Turkin välit ovat kiristyneet entisestään viime päivinä.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker varoittaa Turkin liukuvan päivä päivältä kauemmas Euroopasta.  

Komissio julkistaa keskiviikkona vuotuisen raportin, jossa arvioidaan Turkin EU-lähentymisen edistymistä. Raportin odotetaan arvostelevan kovin sanoin Turkin kehitystä heinäkuun vallankaappausyrityksen jälkeen.

Turkki on käynyt EU-jäsenyysneuvotteluja useita vuosia ilman merkittävää edistystä. Turkin halu EU-lähentymiseen on vahvasti kyseenalaistettu maan johdon autoritääristen otteiden takia. Turkki vaatii kuitenkin viisumivapautta EU-alueelle, jotta se suostuu jatkamaan yhteistyötä Eurooppaan suuntaavan muuttoliikkeen suitsimisessa.

– Turkin on sanottava selvästi, haluaako se todella tulla EU-jäseneksi vai ei. Kaikki mitä turkkilaiset viranomaiset nykyisin tekevät saavat minut uskomaan, että Turkki ei halua toteuttaa velvoitteitaan ja kunnioittaa EU:n normeja, Juncker sanoi tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Turkin ystävänä sanon tämän katkerasti, että joka päivä Turkki liikkuu kauemmaksi Euroopasta, hän lisäsi.

Turkin viranomaisten kovenevat otteet ovat saaneet EU:n voimistamaan kritiikkiään. Viime päivinä Turkin hallinto on pidättänyt useita oppositiojohtajia syyttäen heitä kurdien propagandan levittämisestä ja väkivaltaan yllyttämisestä.  

Turkin ulkoministeriö on tyrmännyt EU:n arvostelun ja syyttänyt unionia uskottavuuden puutteesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme