Mainos
Mainos

Sandy rantautui New Jerseyn rannikolle

Yhdysvalloissa hirmumyrsky Sandy on rantautunut New Jerseyn rannikolle, noin 10 kilometrin päähän Atlantic Citystä. Myrskytuulet puhaltavat voimakkaimmillaan 36 metriä sekunnissa.

Sandy sai aikaan mittavaa haittaa jo ennen rantautumistaan. Yli kaksi miljoonaa itärannikon asukasta on ilman sähköä. Noin 15000 lentoa on peruutettu, ja junaliikenne itärannikolla on keskeytetty.

Sandyn tuulien nopeus hieman laantui ennen sen rantautumista, mutta myrsky on luokitukseltaan edelleen hurrikaani.

Kovimmillaan myrskytuulet ovat parhaillaan Washingtonissa, New Yorkissa ja New Jerseyssä. Länsi-Virginiaan odotetaan mahdollisesti myös kovaa lumimyräkkää.

Rankkasateita saatu jo vuorokauden ajan

Pahin tilanne on Washingtonin ja New Yorkin välisellä tiheään asutulla alueella. Kovat tuulet ja taukoamattomat rankkasateet ovat moukaroineet aluetta jo 24 tuntia.

Viranomaiset pelkäävät, että Sandyn aiheuttamat tuhot voivat vaikuttaa jopa 50 miljoonan alueen asukkaan elämään.

Suurimpana uhkana ovat tulvat rannikolla. Suurimmassa vaarassa ovat New Yorkin kaupunki, osavaltion rannikkoalue ja New Jerseyn rannikko. Monin paikoin alueella on ollut jo pahoja tulvia.

Hurrikaanin rantauduttua sen pelätään yhdistyvän kylmän rintaman kanssa, ja tuloksena voi olla rankka talvimyrsky.

(MTV3 - STT - Reuters - CNN)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme