Mainos
Mainos

Sanomalehti haastoi Berlusconin oikeuteen

Italialainen sanomalehti La Repubblica on haastanut maan pääministerin Silvio Berlusconin oikeuteen. Vasemmistolehtenä tunnettu La Repubblica päätti ryhtyä oikeustoimiin, kun Berlusconi kielsi eräässä puheessaan yrittäjiä mainostamasta lehdessä.

Berlusconi ei perusta La Repubblican uutisoinnista, jota hän väittää kumoukselliseksi. Italian toiseksi suurin sanomalehti La Repubblica on viime viikkoina julkaissut lukuisia paljastuksia Berlusconin yksityiselämästä. Berlusconin mielestä lehdessä on käynnissä kateuden ja vihan sävyttämä kampanja häntä vastaan, joka tekee hallaa myös koko Italian maineelle.

La Repubblican rohkeus palkittiin: lehden osakkeet nousivat Milanon pörssissä yhdeksän prosenttia oikeustoimi-ilmoituksen jälkeen.

Haasteesta huolimatta Berlusconi on virassa ollessaan syytesuojalla suojattu. Berlusconi sääti lain omasta syytesuojastaan viime vuonna.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme