Mainos
Mainos

Santer rajaisi neuvotteluja uusista EU:n jäsenmaista

EU:n komission puheenjohtaja Jacques Santerin mielestä EU:n tulisi aloittaa ensi vuonna jäsenyysneuvottelut vain sellaisten Itä-Euroopan maiden kanssa, joilla on mahdollisuudet jäsenyyteen lyhyellä aikavälillä.

Santerin kanta näyttäisi sulkevan pois toisen keskusteltavana olleen vaihtoehdon. Sen mukaan neuvottelut kaikkien 10 jäsenyyttä hakeneen Itä-Euroopan maan ja Kyproksen kanssa aloitettaisiin samaan aikaan, mutta saatettaisiin päätökseen eri aikaan.

Komission on määrä julkistaa 16. heinäkuuta arvionsa jokaisesta itäeurooppalaisesta jäsenehdokkaasta. Jonossa ovat Puola, Tshekki, Unkari, Slovenia, Slovakia, Viro, Latvia, Liettua, Romania ja Bulgaria. Kypros on jo todettu kelvolliseksi jäsenyyteen.

Santer puhui sen jälkeen kun komissio oli neuvotellut tämän kuun alussa EU:n puheenjohtajuuden ottaneen Luxemburgin hallituksen kanssa. Luxemburg esitteli komissiolle puheenjohtajakauden ohjelmaansa, jonka on määrä keskittyä laajentumiseen, rahaliitto Emuun ja työllisyyteen.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme