Mainos
Mainos

Säpo: Joka kolmas venäläisdiplomaatti Ruotsissa on agentti

Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon mukaan kaikista valtioista eniten vakoilua Ruotsissa harjoittaa Venäjä.

Säpon torstaina julkistetussa vuosikertomuksessa Venäjän uhan arvioidaan ylipäänsä kasvaneen. Maan ei arvioida aiheuttavan enää pelkkää tiedustelu-uhkaa, vaan myös turvallisuusuhkaa.

Säpon mukaan Venäjän vakoojat saapuvat Ruotsiin delegaatioiden, yritysten, suurlähetystöjen, konsulaattien ja lentoyhtiöiden kautta. Toiminta on Säpon mukaan organisoitu tarkasti. Vuosikertomuksessa arvioidaan, että noin joka kolmas Ruotsissa oleskeleva venäläisdiplomaatti on Venäjän agentti.

Säpon mukaan Venäjän vakoojien kohteena Ruotsissa ovat sekä päättäjät että tavalliset kansalaiset. Venäjä pyrkii vaikuttamaan muun muassa masinoimillaan kampanjoilla, joiden myötä levitetään väärää tietoa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot