Mainos
Mainos

Sarah Palin jättää kuvernöörin tehtävät - tähtäimessä presidenttiehdokkuus?

Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjassa julkisuuteen noussut Sarah Palin vetäytyy Alaskan kuvernöörin tehtävästään.

Republikaanien John McCainin varapresidenttiehdokkaana ollut Palin aikoo jättää tehtävänsä tämän kuun lopulla.

Palin nousi presidenttikisan aikana yhtenään parrasvaloihin - useimmiten kiusallisissa yhteyksissä ja puhuttuaan ohi suunsa.

Hänen on arveltu olevan kiinnostunut republikaanien presidenttiehdokkaan paikasta vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Vaalispekuloinneissa hänet on mainittu kolmen potentiaalisen presidenttiehdokkaan joukossa.

Palin on suosittu erityisesti republikaanien konservatiivisimmissa piireissä, mutta hän jakaa vahvasti mielipiteitä myös puolueen sisällä.

Omien sanojensa mukaan Palin ei halunnut enää haaskata aikaansa "poliittiseen metsästykseen". Kommentillaan hän sivalsi tiedotusvälineitä, jotka innostuivat Palinin ja tämän perheen vastoinkäymisistä. Esimerkiksi Palinin tyttären teiniraskaus ja ero puolisostaan olivat kovia paikkoja perinteisten perhearvojen puolesta puhuneelle varapresidenttiehdokkaalle.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme