Mainos
Mainos

Sarkozy: Afrikan otettava vastuu ongelmistaan

Sarkozy valitteli siirtomaavaltaa, mutta painotti ettei sitä voida syyttää kaikista Afrikan ongelmista, kuten joukkomurhista ja sodista.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on jatkanut matkaansa Afrikassa perjantaina suuntaamalla Gaboniin. Etappi oli kolmipäiväisen vierailun viimeinen. Keskiviikkona presidentti kävi Libyassa ja eilen Senegalissa.

Puhuessaan Senegalin pääkaupungissa Dakarissa Sarkozy pyysi Afrikkaa jättämään taakseen siirtomaavallan murehtimisen ja keskittymään ongelmien kohtaamiseen. Sarkozy toivoi afrikkalaisten tukea maanosan ongelmien, kuten diktatuurin ja köyhyyden, kukistamiseen.

Sarkozy myönsi siirtomaiden valtaamisen olleen "suuri virhe", mutta sanoi, ettei sitä voida syyttää kaikista Afrikan ongelmista, kuten joukkomurhista ja sodista. Puhe otettiin yleisesti hyvin vastaan, mutta muutamat kuuntelijat kritisoivat presidenttiä turhasta moralisoinnista.

Sarkozy ei myöskään pyytänyt anteeksi Ranskan uutta, tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa. Maa pyrkii ehkäisemään laitonta siirtolaisvirtaa Eurooppaan.

- Ranska on avoin ja antelias maa, mutta emme voi majoittaa koko maailmaa, Sarkozy sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme