Mainos
Mainos

Sarkozy haluaa Venäjän rintamaan Irania vastaan

Sarkozy ylistää Putinia mieheksi, jonka kanssa voi sopia asioista. Hänen voi kuitenkin olla vaikea saada Venäjä tukemaan lisäpakotteita Irania vastaan, jotta maa luopuisi ydinohjelmastaan.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on saapunut Moskovaan kaksipäiväiselle vierailulle vaadittuaan vain tunteja aiemmin lisäpakotteita Irania vastaan. Venäjän taholta toivottiin, että maat voivat Sarkozyn vierailun aikana selvittää kantojaan useisiin kansainvälisiin kysymyksiin.

Sarkozy ylisti venäläiselle Rossijskaja Gazeta -lehdelle antamassaan haastattelussa presidentti Vladimir Putinia mieheksi, jonka kanssa hän voi sopia asioista. Johtajat pääsevät suoraan asiaan Putinin tarjoamalla työillallisella virka-asunnollaan Moskovan ulkopuolella.

Sen sijaan Sarkozyn voi olla vaikeaa saada Venäjää tukemaan lisäpakotteita Irania vastaan, jotta maa luopuisi ydinohjelmastaan. Venäjä ei tähän asti ole uskonut pakotteiden voimaan.

-Luovuttamisen (Iranin ydinhankkeen edessä) ja sodan välillä, mitkä sanat eivät kumpikaan kuulu minun sanavarastooni, on olemassa vastuullinen asenne, nimittäin pakotteiden tiukentaminen, jotta Iran saadaan järkiinsä, Sarkozy sanoi haastattelussa.

Iranin ydinohjelman lisäksi johtajien arveltiin keskustelevan myös Lähi-idästä, Kosovosta ja Darfurista.

Sarkozy arvosteli vierailun alla antamassaan haastattelussa avoimesti myös Venäjän öljy- ja kaasutoimitusten keskeytyksiä eurooppalaisille asiakkaille.

-En halua salata teiltä sitä, että jos Venäjä ilman varoituksia keskeyttää energian toimitukset osiin Eurooppaa, se horjuttaa luottamusta, hän totesi.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme