Mainos
Mainos

Sarkozy: Kiinan vapautettava vankeja ennen olympialaisia

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy patistaa Kiinaa vapauttamaan poliittisia vankeja, ennen kuin hän päättää osallistumisestaan olympialaisten avajaisiin. Sarkozy toivoo Kiinan myös aloittavan vuoropuhelun dalai-laman kanssa.

Ihmisoikeusministeri Rama Yaden mukaan Sarkozy ilmoittaa ratkaisustaan, kun hän on keskustellut muiden EU-maiden kanssa. Ranska on olympialaisten aikaan EU:n puheenjohtajamaa.

Yade kertoi Ranskan hallituksen pettyneen erityisesti toisinajattelija Hu Jian vankilatuomioon. Hänelle langetettiin tällä viikolla kolmen ja puolen vuoden rangaistus muun muassa kommunistisen puolueen arvostelemisesta.

Yade kehotti Kiinan hallitusta käynnistämään rakentavan vuoropuhelun dalai-laman kanssa Tiibetin autonomiasta ja tiibetiläisten hengellisestä, uskonnollisesta ja kulttuurillisesta identiteetistä.

- Kiina harjoittaa yhtenäistämispolitiikkaa kolonisoimalla tiibetiläisiä alueita. Tämä on johtanut niiden väestön syrjäytymiseen, hän syytti lauantain Le Monde -lehdessä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme