Mainos
Mainos

Sarkozy lupaa ratkoa EU:n sopimusongelmaa ennen joulua

Euroopan unionin puheenjohtajamaan Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy aikoo esittää ennen joulua, kuinka EU selviää sopimuskriisistään. EU-parlamentissa puhunut Sarkozy ei kuitenkaan luvannut, että ongelma kyetään ratkaisemaan ennen vuodenvaihdetta.

Sarkozy toisti myös kantansa, ettei EU voi laajentua ilman uutta sopimusta. Hänen mukaansa olisi virhe ottaa uusia jäseniä ennen kuin unioni on kyennyt ratkomaan sisäiset ongelmansa. Presidentti teki tiukan linjansa selväksi jo huippukokouksessa juhannuksena.

Tietä eteenpäin etsitään lokakuun ja joulukuun huippukokouksissa. Ongelma syntyi, kun Irlanti kaatoi uuden Lissabonin sopimuksen kansanäänestyksessään kesäkuussa.

Sarkozyn mukaan jäsenmailla on vain kaksi vaihtoehtoa. Joko unioni jatkaa nykyisellä Nizzan sopimuksella tai etsii keinon saattaa Lissabonin sopimus voimaan. Kolmatta vaihtoehtoa eli täysin uutta sopimusta ei harkita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme