Mainos
Mainos

Sarkozy sitoi Ranskan autotuen työllistämiseen

Ranskan valtio tukee maan vaikeuksissa olevaa autoteollisuutta noin kuudella miljardilla eurolla. Presidentti Nicolas Sarkozy otti tänään vastaan autoteollisuuden johtajat kertoen heille, etta tuen ehtona on muun muassa se, ettei työntekijoitä irtisanota eika tehtaita siirretä pois maasta.

Sarkozyn pelastuspaketti tulee täpärästi vain paria päivää ennen kuin Ranskan autonvalmistajien on määrä julkaista katastrofaaliset tuloksensa.

Suurin osa tukipaketista on edullista valtionlainaa puolta alemmalla korolla kuin pankkilainoissa. Vastapainoksi Sarkozy on asettanut autoteollisuudelle useita vaatimuksia: Tukea saavat yritykset eivät saa irtisanoa työntekijöitään eivätkä siirtää tehtaitaan ulos maasta, ei edes muihin EU-maihin. Yritysten johtajien on myös alennettava huomattavasti omia bonuksiaan, ja samoin osakkeenomistajille jaettavia osinkoja on laskettava.

Neuvottelut autoteollisuuden kanssa, joka työllistää kymmenen prosenttia maan työväestä, ovat olleet kireät. Varsinkin ehto tehtaiden pitämisesta Ranskassa on ollut vaikea hyväksyä, silla Itä-Euroopan autotehtaissa tuotanto on kymmenen prosenttia halvempaa. Tshekin pääministeri syytti Ranskaa jo heti tänään protektionismista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme