Mainos
Mainos

Sarkozy: Venäjä ja Georgia sopivat taisteluiden lopettamisesta

Venäjä ja Georgia ovat sopineet vihollisuuksien lopettamisesta, sanoi Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy tänään. Hän neuvotteli Moskovassa Venäjän johdon kanssa EU:n puheenjohtajamaan edustajana.

- Meillä ei vielä ole rauhansopimusta, meillä on alustava vihollisuuksien lopettaminen, mutta tämä on merkittävä prosessi, Sarkozy sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa presidentti Dmitri Medvedevin kanssa.

Medvedev sanoi EU:n ehdotuksen sisältävän hyviä periaatteita ongelman ratkaisemiseksi.

- Jos Georgia on todella valmis allekirjoittamaan sen ja lähettämään joukkonsa takaisin pysyviin asemiinsa ja toimimaan muiden periaatteiden mukaisesti, niin silloin avataan polku kohti Etelä-Ossetian tilanteen asteittaista normalisoitumista, Medvedev sanoi.

Medvedev jatkoi EU:n ehdotuksen olevan alku kansainvälisille neuvotteluille Georgian separatistialueiden asemasta.

Suunnitelman mukaan Venäjän ja Georgian joukkojen on vetäydyttävä sotatoimia edeltäneisiin asemiinsa. Periaatteisiin kuuluvat myös pidättäytyminen sotilaallisen voiman käytöstä ja humanitaarisen avun esteetön antaminen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme