Mainos
Mainos

EU-budjettiin yli miljoonan lisäraha valeuutisten torjuntaan? "Venäjän propagandan torjuminen tärkeää"

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok., EPP) ehdottaa yli miljoonan euron projektia informaatiohyökkäysten torjumiseksi Euroopan Unionin alueella.

Sarvamaan mielestä on hälyttävää, että Venäjä pyrkii horjuttamaan demokratiaa ja vaikuttamaan vaaleihin länsimaissa ja vääriä tietoja pitäisi pystyä tunnistamaan paremmin.

– Venäjän propagandan torjuminen on EU:lle tärkeää, mutta rahaa siihen ei ole budjetista löytynyt, Sarvamaa sanoo.

Tällä hetkellä EU:n budjetista on varattu 200 000 euroa informaatiohyökkäysten torjumiseksi ja asian parissa työskentelee kymmenen ihmistä.

Tämä ei Sarvamaan mukaan riitä, vaan EU-edustajiston väkeä tulisi kouluttaa lisää tarkkailemaan disinformaatiokampanjoita ja tiedottamaan niistä.

– Vastassa on erittäin laajalle levinnyt, tarkasti kohdennettu ja runsaasti rahoitettu propaganda-kampanja”, Sarvamaa perustelee.

Sarvamaa ehdottaa projektia yhdessä parlamentin pääneuvottelijan romanialaisen Siegfried Muresanin (EPP) kanssa. Euroopan komissio arvioinut projektin hyödylliseksi ja budjettivaliokunta ajaa sitä vuoden 2018 EU-budjettiin.

Euroopan parlamentti äänestää tänään kannastaan budjettiin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot