Mainos
Mainos

Sarvikuononpoikasen syntymä on läpimurto – San Diegon eläintarha innoissaan

Yhdysvalloissa San Diegon eläintarhassa riemuitaan terveen sarvikuononpoikasen syntymän johdosta.

– Olemme hyvin innoissamme. Holly ei ole ennen saanut poikasta, joten tämä poikanen on geneettisestikin hyvin tärkeä lajin populaatiota ajatellen, eläintarhan tutkijana toimiva Christopher Tubbs toteaa.

Isosarvikuononpoikanen syntyi kuun toinen päivä. Poikasella ei ole vielä nimeä. Poikasen emon nimi on Holly ja isän Maoto.

Poikasen syntymistä pidetään läpimurtona, sillä Hollyn hedelmöittämistä yritettiin kymmenen vuotta ennen kuin siinä onnistuttiin.

Eläintarhasta kerrotaan, että Hollyn ruokavalion muuttaminen vaikutti ihmeenä pidettyyn hedelmöittymiseen. Uutta havaintoa pidetään uutena oljenkortena, jonka avulla lajin populaatiota Afrikan ulkopuolella voitaisiin nostaa.

Isosarvikuono on yksi viidestä edelleen elossa olevasta sarvikuonolajista. Isosarvikuono on sarvikuonolajeista ainoa, joka ei ole uhanalainen, mutta lajin kantaa pidetään silmällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme