Mainos
Mainos

SAS:n Dash-kone jälleen vaikeuksissa

Dash-koneen varoitusvalo alkoi hälyttää kesken lennon. Vian syytä ei ole kuitenkaan vielä saatu selville.

Skandinavian lentoyhtiön SAS:n Dash-400-merkkinen lentokone on joutunut keskeyttämään lentonsa ja palaamaan takaisin Kööpenhaminaan. Kone oli matkalla Gdanskiin Puolaan ja siinä oli 47 matkustajaa.

Koneen ohjaamossa havaittiin kesken lennon tekninen vika, kun varoitusvalo alkoi välkkyä. Vian alkuperästä ei heti saatu tietoa. Yhtiön edustajan mukaan kyseessä oli rutiiniluontoinen varotoimenpide palata takaisin lähtökentälle.

Kyseisissä koneissa on aiemminkin ollut vikaa. Kaksi Dash-merkkistä konetta joutui viime kuussa tekemään hätälaskun. Myöhemmin kävi ilmi, että kaikissa SAS:n Dash-koneiden laskutelineissä oli ruostevaurioita.

Yhtiö asetti koneet sen jälkeen lentokieltoon. Kuusi Dash-konetta vapautettiin kiellosta vain vajaa viikko sitten. Myös muilla lentoyhtiöillä on ollut ongelmia samanmerkkisten koneiden kanssa.

(MTV3-STT-Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme