Mainos
Mainos

SAS:n lakko jatkuu – vaikuttaa jopa 20 000 matkustajan matkaan

Lentoyhtiö SAS:n lentäjien lakko jatkuu tänään. Lentäjien asemapaikka on Arlandan lentokenttä Tukholman seudulla.

Tänään perutaan ruotsalaismedian mukaan noin 160 lentoa, mikä vaikuttaa jopa 20 000 matkustajan matkaan.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on tänään peruttu Finavian mukaan SAS:n aamupäivälento Tukholmaan. Samoin Tukholmasta Helsinkiin aamupäivällä saapuvaksi suunniteltu lento on peruttu.

Näillä näkymin SAS kuitenkin lentää esimerkiksi alkuillan lennon Tukholmasta Helsinkiin. Turun lentoihin lakolla ei ainakaan tänään ole vaikutusta, koska lennot operoi Norra (entinen Flybe) kerrotaan SAS:n viestinnästä.  

Lakko vaikuttaa pääasiassa SAS:n Euroopan liikenteeseen sekä charter-lentoihin. Esimerkiksi Arlandasta Yhdysvaltoihin ja Aasiaan suuntautuvaa liikennettä lakko ei koske.

Lakon syynä ovat neuvottelut lentäjien uudesta työehtosopimuksesta. Kitkaa ovat aiheuttaneet etenkin työnantajan ja työntekijöiden eriävät näkemykset palkankorotuksista. SAS:n viestinnän mukaan neuvottelut ovat tällä hetkellä tauolla, eikä niiden jatkosta ole tietoa. Myöskään lakon kestoa ei viestinnästä osata arvioida.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme